Smart-AIS

Drone inspectie

kosteneffectief, verbluffend hoge resolutie
Smart Asset Integrity Solutions

Drone inspectie laten uitvoeren?

Met onze professionele drones brengen wij uw gebouwen, objecten, on- en offshore platformen op zeer gedetailleerde manieren in beeld.

Drone inspectie en mapping van objecten, infrastructuren, gebouwen en locaties met een drone zijn veilig, snel, efficiënt en bespaart kosten. Met een drone zijn moeilijk bereikbare locaties eenvoudig te bereiken en te inspecteren. Dit kunnen detailopnames van het object zijn of overzichtsfoto’s van het terrein.

Inspecties met kranen, hoogwerkers en steigers zijn met een drone inspectie verleden tijd.

Onze drones zijn uitgerust met een 4K-camera met zoomfunctie waarmee wij haarscherpe foto’s en video-opnamen van het te inspecteren object kunnen maken. Onze drones kunnen zowel buiten maar ook binnen in b.v. fabriekshallen vliegen en opnames maken.

Praktijkvoorbeelden, inspecties van:

  • windturbines en windmolens
  • isolatie
  • lekkages
  • zonnepanelen
  • hoogspanningsmasten, antennes, antennemasten
  • kunstwerken
  • moeilijk toegankelijke locaties als hoge gebouwen, torens, maar ook booreilanden of schepen

Een samenwerking met: Euro Drone Inspections BV

Smart Asset Integrity Solutions bekroont samenwerking met Euro Drone Inspections BV op gebied van 3D laserscanning.

Het portfolio van Euro Drone Inspections bestaat uit infrastructurele en industriële inspecties middels drones. Hierbij wordt gebruikgemaakt van diverse sensoren, zoals o.a. hoge resolutie RGB camera’s met optische zoom mogelijkheid, warmtebeeld camera’s en ultrasone sensoren.

Met behulp van deze sensoren zijn wij in staat om ultrasone wanddikte metingen te doen van bijvoorbeeld opslagtanks. 2D ortomosaic, Digital Terrain Models, Digital Surface Models en puntenwolken voor 3D modelering worden vervaardigd door middel van gespecialiseerde software.

Via een online platform hebben de inspecteurs toegang tot onze data om hun specialistische oordeel hierin te verwerken. Vervolgens kan naar wens een inspectierapport worden gegenereerd.

Smart Asset Integrity Solutions en Euro Drone inspections zijn twee bedrijven die continue kijken naar innovaties binnen hun eigen marktgebied, met als doel gezamenlijk een zo goed mogelijke oplossing voor hun klanten te bieden.

DJI matrice 210 V2 RTK
Inspectie services

Benieuwd naar een van de vele mogelijkheden?